Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Chili con carne voor in de slowcooker

Chili con carne voor in de slowcooker*

Partnerbijdrage van Tefal
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Tip
Voor een dunnere saus voeg je tomatensap toe tijdens het stoven.

Bereiding

  1. Snijd de ui en de knoflook in fijne stukjes. Giet de bonen in een vergiet en laat uitlekken.

  2. Giet de plantaardige olie in een kom, voeg de ui, knoflook en het gehakt toe. Stel de ROERBAK-modus in op 160 graden celsius (automatische tijd 20 minuten).

  3. Bak het gehakt, blijf roeren tot het gehakt heel fijn verdeeld is.

  4. Voeg na afloop de kruiden, fijngehakte chilipeper en zout toe. Hou je niet zo van pittig? Verwijder de pitjes en zaadlijsten van de peper voor je deze snijdt. Plaats het deksel en vergrendel het op zijn plaats. Stel de slowcooker in op de STOVEN-modus, op 10 minuten.

  5. Haal de druk eraf en ontgrendel het deksel. Voeg de bonen, maïs en fijngehakte koriander toe. Roer goed door.

  6. Doe het mengsel in een diepe kom en serveer heet als afzonderlijk gerecht of met nacho’s en taco’s.

*Dit recept is voor een Tefal Slowcooker

Tip: voor een dunnere saus voeg je tomatensap toe tijdens het stoven.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (4 stemmen)