Chili con carne voor in de slowcooker*
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de ui en de knoflook in fijne stukjes. Giet de bonen in een vergiet en laat uitlekken.
Giet de plantaardige olie in een kom, voeg de ui, knoflook en het gehakt toe. Stel de ROERBAK-modus in op 160 graden celsius (automatische tijd 20 minuten).
Bak het gehakt, blijf roeren tot het gehakt heel fijn verdeeld is.
Voeg na afloop de kruiden, fijngehakte chilipeper en zout toe. Hou je niet zo van pittig? Verwijder de pitjes en zaadlijsten van de peper voor je deze snijdt. Plaats het deksel en vergrendel het op zijn plaats. Stel de slowcooker in op de STOVEN-modus, op 10 minuten.
Haal de druk eraf en ontgrendel het deksel. Voeg de bonen, maïs en fijngehakte koriander toe. Roer goed door.
Doe het mengsel in een diepe kom en serveer heet als afzonderlijk gerecht of met nacho’s en taco’s.