Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Chili met gehaktballetjes

Chili met gehaktballetjes

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

Deze variatie op chili con carne met malse gehaktballetjes is misschien nóg lekkerder dan de bekende klassieker. Het ultieme comfortfood!

Bereiding

  1. 1. Meng in een kom de ingrediënten voor de gehaktballetjes goed met de hand door elkaar. Rol van het gehaktmengsel 30 balletjes ter grootte van een walnoot.

  2. 2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Bak er de gehaktballetjes in porties rondom goudbruin in en schep ze uit de pan met een schuimspaan.

  3. 3. Bak de ui in het bakvet in ca. 8 minuten zacht en goudbruin. Voeg de paprika toe en bak ca. 8 minuten verder tot hij zacht begint te worden.

  4. 4. Voeg de specerijen en kruiden toe en bak het geheel al roerend enkele minuten verder op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de bouillon toe en breng al roerend aan de kook.

  5. 5. Kook het geheel ca. 15 minuten onafgedekt in. Voeg de gehaktballetjes en de kidneybonen toe en kook nog ca. 20 minuten op laag vuur. Roer de koriander erdoorheen, maar houd een beetje apart voor de garnering. Serveer de chili met de rijst, de cheddar, de zure room en de rest van de koriander.

Per portie: 528 kcal | 25 g koolhydraten | 32 g eiwit | 32 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)