Chili met gehaktballetjes
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Bereiding
1. Meng in een kom de ingrediënten voor de gehaktballetjes goed met de hand door elkaar. Rol van het gehaktmengsel 30 balletjes ter grootte van een walnoot.
2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Bak er de gehaktballetjes in porties rondom goudbruin in en schep ze uit de pan met een schuimspaan.
3. Bak de ui in het bakvet in ca. 8 minuten zacht en goudbruin. Voeg de paprika toe en bak ca. 8 minuten verder tot hij zacht begint te worden.
4. Voeg de specerijen en kruiden toe en bak het geheel al roerend enkele minuten verder op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de bouillon toe en breng al roerend aan de kook.
5. Kook het geheel ca. 15 minuten onafgedekt in. Voeg de gehaktballetjes en de kidneybonen toe en kook nog ca. 20 minuten op laag vuur. Roer de koriander erdoorheen, maar houd een beetje apart voor de garnering. Serveer de chili met de rijst, de cheddar, de zure room en de rest van de koriander.