Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Chinesekoolloempia’s met pinda-chilisaus

Chinesekoolloempia’s met pinda-chilisaus

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Loempia's maken moeilijk? Nee hoor! We maken ze dit keer met Chinese koolbladeren, waardoor ze ook nog eens een leuke twist hebben. Met dit recept zet je met een halfuur deze lichte maaltijd op tafel. Probeer het zelf!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de vulling

Voor de saus

Loempia's maken moeilijk? Nee hoor! We maken ze dit keer met Chinese koolbladeren, waardoor ze ook nog eens een leuke twist hebben. Met dit recept zet je met een halfuur deze lichte maaltijd op tafel. Probeer het zelf!

Bereiding

  1. Roerbak het geklutste ei in een wok op hoog vuur en houd apart. Haal de grote bladeren van de Chinese kool en snijd de harde kern eraf. Blancheer de bladeren kort in kokend water en spoel ze direct af onder koud stromend water om te voorkomen dat ze verder nagaren.

  2. Meng alle ingrediënten voor de vulling met het geroerbakte ei door elkaar in een grote kom. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar in een kommetje.

  3. Dep de koolbladeren voorzichtig droog met keukenpapier. Schep op ieder blad wat vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op tot een loempia’s. Vul een pan met een bodempje water en breng aan de kook. Let daarbij op dat er niet te veel water in de pan zit want de producten in het stoommandje mogen niet nat worden. Zet het vuur laag en zet het stoommandje op de pan. Leg de loempia’s in het mandje, zet het deksel erop en stoom de loempia’s in ca. 10 minuten gaar.

  4. Serveer de loempia’s met de pinda-chilisaus en bestrooi ze met fijngehakte pinda’s.

Foto’s: Willem van Santen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter / Foodblabla Styling: alexstyling

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (6 stemmen)