
Chipolataworstjes met linzen en peterselie
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
Was de wortel en snijd hem in kleine blokjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit 2 el boter en fruit er de wortel, de ui en de knoflook ca. 3 minuten in. Voeg de linzen en de bouillon toe en breng op laag vuur aan de kook. Leg een deksel op de pan. Stoof de linzen in ca. 15 minuten beetgaar.
Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie fijn. Verhit 1 el boter en bak er de worstjes in 10-15 minuten rondom goudbruin in.
Controleer de linzen op gaarheid, ze moeten niet te zacht worden. Breng op smaak met zout, peper en rodewijnazijn. Roer de peterselie door de linzen. Verdeel de linzen over diepe borden en leg de worstjes erop.