Bereiding

  1. Laat het ijs ca. 10 minuten ontdooien. Roer het ijs smeuïg met een handmixer of in een keukenmachine.magnum ijsjes
  2. Vul de ijsvormpjes met het ijs en strijk de bovenkant glad. Steek er de ijsstokjes in en zet minimaal 4 uur in de diepvries.magnum ijsjes
  3. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie. Neem de ijsvormpjes uit de diepvries en laat ca. 5 minuten staan. Haal de ijsjes voorzichtig uit de vormpjes en dompel ze in de chocolade. Bestrooi direct met het amandelschaafsel.magnum ijsjes
  4. Leg de ijsjes op een met bakpapier beklede schaal en zet minimaal 1 uur in de diepvries. Bewaar in een afgesloten bak in de diepvries.magnum ijsjes

Tip: stort de overige gesmolten chocolade uit over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het overige amandelschaafsel eroverheen. Even laten afkoelen en je hebt nóg een heerlijke traktatie!

Foto’s: Eddy Haitjema foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies: eigen collectie