Bereiding
- Laat het ijs ca. 10 minuten ontdooien. Roer het ijs smeuïg met een handmixer of in een keukenmachine.
- Vul de ijsvormpjes met het ijs en strijk de bovenkant glad. Steek er de ijsstokjes in en zet minimaal 4 uur in de diepvries.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie. Neem de ijsvormpjes uit de diepvries en laat ca. 5 minuten staan. Haal de ijsjes voorzichtig uit de vormpjes en dompel ze in de chocolade. Bestrooi direct met het amandelschaafsel.
- Leg de ijsjes op een met bakpapier beklede schaal en zet minimaal 1 uur in de diepvries. Bewaar in een afgesloten bak in de diepvries.
Tip: stort de overige gesmolten chocolade uit over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het overige amandelschaafsel eroverheen. Even laten afkoelen en je hebt nóg een heerlijke traktatie!
Foto’s: Eddy Haitjema foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies: eigen collectie