Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
magnum ijsjes

Chocolade-amandelijsjes

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat het ijs ca. 10 minuten ontdooien. Roer het ijs smeuïg met een handmixer of in een keukenmachine.

  2. Vul de ijsvormpjes met het ijs en strijk de bovenkant glad. Steek er de ijsstokjes in en zet minimaal 4 uur in de diepvries.

  3. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie. Neem de ijsvormpjes uit de diepvries en laat ca. 5 minuten staan. Haal de ijsjes voorzichtig uit de vormpjes en dompel ze in de chocolade. Bestrooi direct met het amandelschaafsel.

  4. Leg de ijsjes op een met bakpapier beklede schaal en zet minimaal 1 uur in de diepvries. Bewaar in een afgesloten bak in de diepvries.

Foto’s: Eddy Haitjema foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)