Chocolade-kaneelroom met sherrysiroop
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de melk, de slagroom, de sinaasappelschil en het kaneelstokje in een kleine pan 5 minuten zonder te koken. Neem van het vuur en laat ca. 30 minuten trekken. Klop in een grote kom met een handmixer de eidooiers en de suiker door elkaar. Verwarm het melkmengsel opnieuw. Neem van het vuur. Schenk het melkmengsel door een fijne zeef al roerend bij het ei-suikermengsel. Schenk de room terug in de pan en verwarm al roerend, zonder te koken, tot het mengsel zo dik is als stevige yoghurt. Schenk terug in de kom. Roer de chocolade erdoorheen tot hij gesmolten is.
Verdeel het mengsel over 4-6 glaasjes of kommetjes. Zet 3-4 uur in de koelkast.
Breng voor de topping de sherry, de suiker en de sinaasappelschil aan de kook. Kook tot het mengsel stroperig en voor 2/3 ingedikt is. Neem van het vuur en laat afkoelen. Meng de cacaonibs met het goudpoeder.
Verdeel voor het serveren een lepel lobbige slagroom over elk glas chocolade-kaneelroom. Verdeel de gouden cacaonibs eroverheen en besprenkel met de sherrysiroop.