Chocoladeflensjes met specerijenmousse
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Week de gelatine in koud water. Verwarm 125 ml melk met 50 g suiker en de specerijen en laat ca. 10 minuten trekken. Zeef de specerijen uit de melk. Knijp de gelatine uit en los hem op in de warme melk. Laat het geheel afkoelen tot het begint te geleren. Klop de slagroom lobbig.
Klop de eiwitten met 100 g suiker stijf. Spatel het melkmengsel voorzichtig door het eiwitschuim. Spatel er voorzichtig de slagroom doorheen. Laat de mousse afgedekt ca. 4 uur opstijven in de koelkast.
Klop de eieren los en meng er 15 g suiker, de bloem, de cacao en een snufje zout door. Voeg langzaam al roerend 400 ml melk toe tot een glad beslag ontstaat. Laat het beslag ca. 15 minuten rusten.
Verhit de boter portiegewijs in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak ca. 8 dunne flensjes van het beslag. Houd de flensjes warm. Serveer de flensjes warm met een schep specerijenmousse.