Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Chocoladeflensjes met specerijenmousse

Chocoladeflensjes met specerijenmousse

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatine in koud water. Verwarm 125 ml melk met 50 g suiker en de specerijen en laat ca. 10 minuten trekken. Zeef de specerijen uit de melk. Knijp de gelatine uit en los hem op in de warme melk. Laat het geheel afkoelen tot het begint te geleren. Klop de slagroom lobbig.

  2. Klop de eiwitten met 100 g suiker stijf. Spatel het melkmengsel voorzichtig door het eiwitschuim. Spatel er voorzichtig de slagroom doorheen. Laat de mousse afgedekt ca. 4 uur opstijven in de koelkast.

  3. Klop de eieren los en meng er 15 g suiker, de bloem, de cacao en een snufje zout door. Voeg langzaam al roerend 400 ml melk toe tot een glad beslag ontstaat. Laat het beslag ca. 15 minuten rusten.

  4. Verhit de boter portiegewijs in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak ca. 8 dunne flensjes van het beslag. Houd de flensjes warm. Serveer de flensjes warm met een schep specerijenmousse.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)