Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Chocoladekoffiebroodjes met sinaasappelsiroop

Chocoladekoffiebroodjes met sinaasappelsiroop

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Deze chocoladekoffiebroodjes zijn pure verwennerij. De sinaasappelsiroop zorgt voor een frisse twist en een prachtige, glanzende look!

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
12

Ingrediënten

Voor de siroop

Benodigdheden

  • bakpapier
Deze chocoladekoffiebroodjes zijn pure verwennerij. De sinaasappelsiroop zorgt voor een frisse twist en een prachtige, glanzende look!
Tip
Deze koffiebroodjes zijn perfect voor bij een uitgebreid ontbijt, brunch of een zoete traktatie bij de koffie.

Bereiding

  1. Leg de rozijnen in een schaaltje en overgiet met lauwwarm water tot ze onder staan. Laat ca. 10 min trekken. Giet ze af, laat goed uitlekken en dep droog in een theedoek.

  2. Meng intussen de suiker met het cacaopoeder en het zout. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).

  3. Rol beide rollen croissantdeeg uit en leg er een met de lange zijde naar je toe. Leg de andere met de lange zijde ertegenaan, zodat de lange zijden van de rollen tegen elkaar liggen.

  4. Duw de naden een beetje aan, zodat je één grote lap deeg hebt. Bestrooi het deeg met de cacaosuiker en strooi de rozijnen erover.

  5. Rol het deeg vanaf de lange zijde op. Snijd het in 12 rolletjes. Leg ze op de snijzijde op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  6. Schil intussen voor de siroop een paar reepjes van de schil van 1 sinaasappel. Pers beide sinaasappels uit boven een pannetje.

  7. Voeg de sinaasappelschil en de suiker toe en breng het mengsel rustig aan de kook. Laat ca. 15 minuten inkoken op laag vuur, tot de vloeistof iets dikker is geworden.

  8. Laat afkoelen en schenk door een zeefje, zodat je een egale siroop overhoudt. Besprenkel de broodjes na het bakken met de sinaasappelsiroop.

Per portie: 316 kcal | 44 g koolhydraten | 5 g eiwit | 12 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder Styling: Marijn Visser

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!