
Chocoladekoffiebroodjes met sinaasappelsiroop
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Leg de rozijnen in een schaaltje en overgiet met lauwwarm water tot ze onder staan. Laat ca. 10 min trekken. Giet ze af, laat goed uitlekken en dep droog in een theedoek.
Meng intussen de suiker met het cacaopoeder en het zout. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).
Rol beide rollen croissantdeeg uit en leg er een met de lange zijde naar je toe. Leg de andere met de lange zijde ertegenaan, zodat de lange zijden van de rollen tegen elkaar liggen.
Duw de naden een beetje aan, zodat je één grote lap deeg hebt. Bestrooi het deeg met de cacaosuiker en strooi de rozijnen erover.
Rol het deeg vanaf de lange zijde op. Snijd het in 12 rolletjes. Leg ze op de snijzijde op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Schil intussen voor de siroop een paar reepjes van de schil van 1 sinaasappel. Pers beide sinaasappels uit boven een pannetje.
Voeg de sinaasappelschil en de suiker toe en breng het mengsel rustig aan de kook. Laat ca. 15 minuten inkoken op laag vuur, tot de vloeistof iets dikker is geworden.
Laat afkoelen en schenk door een zeefje, zodat je een egale siroop overhoudt. Besprenkel de broodjes na het bakken met de sinaasappelsiroop.