Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
recepten voor muffins

Chocolademuffins

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C /hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet het muffinblik in met boter en bestuif met zelfrijzend bakmeel. Meng in een kom 300 g zelfrijzend bakmeel met de suiker en een snufje zout.

  2. Smelt 75 g boter. Kluts het ei en voeg de melk en de gesmolten boter toe. Schenk het melkmengsel bij het meelmengsel en roer in ca. 5 korte bewegingen tot een beslag. Er mogen nog zichtbare klontjes in het beslag zitten.

  3. Hak de witte en pure chocolade grof. Roer de chocolade kort door het beslag. Verdeel het beslag over de holtes in de muffinvorm en bak ze in 20-25 minuten goudbruin in de oven.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)