Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
recepten voor muffins

Chocolademuffins

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C /hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet het muffinblik in met boter en bestuif met zelfrijzend bakmeel. Meng in een kom 300 g zelfrijzend bakmeel met de suiker en een snufje zout.

  2. Smelt 75 g boter. Kluts het ei en voeg de melk en de gesmolten boter toe. Schenk het melkmengsel bij het meelmengsel en roer in ca. 5 korte bewegingen tot een beslag. Er mogen nog zichtbare klontjes in het beslag zitten.

  3. Hak de witte en pure chocolade grof. Roer de chocolade kort door het beslag. Verdeel het beslag over de holtes in de muffinvorm en bak ze in 20-25 minuten goudbruin in de oven.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!