Chocoladeshortbread met Baileys
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Bekleed een vierkante bakvorm (20×20 cm) met bakpapier. Doe de rozijnen in een glazen kom, schenk er 2 el Baileys bij, dek af met vershoudfolie en zet 30 seconden in de magnetron. Laat afgedekt rusten zodat de Baileys in de rozijnen trekt.
Smelt 150 g pure chocolade, 150 g melkchocolade en de boter samen in een pan tot alle chocolade opgelost is. Roer de rozijnen, de overige Baileys, de shortbreadkoekjes en de kersen erdoorheen. Schep het mengsel in de vorm en strijk glad. Zet ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Smelt apart van elkaar de overige pure- en melkchocolade en de witte chocolade. Verdeel de chocolade over de vorm en trek er met een mes krullen in terwijl je het bestrooid met glitter. Zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. Laat het op kamertemperatuur komen voordat je het in stukken snijdt, zodat de chocolade daarbij niet afbreekt.