Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Cover voor Chocoladesoufflé

Chocoladesoufflé

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • 6 souffléschaaltjes
De perfecte soufflé is zacht, heeft een krokant korstje en is superluchtig. Dat het maken van dit Franse gerecht helemaal niet moeilijk hoeft te zijn bewijzen dit recept en deze tips.

Bereiding

  1. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillemerg en het stokje. Laat ca. 5 minuten trekken. Kluts de eidooiers met 50 g suiker en roer de bloem erdoorheen. Schenk de warme melk al roerend bij het eidooiermengsel. Schenk het geheel terug in de pan en verwarm al roerend tot de crème net begint te koken. Hak de chocolade fijn. Houd een paar stukjes chocolade apart en smelt de rest in de crème. Schenk de crème in een kom, dek het oppervlak af met vershoudfolie en laat ca. 30 minuten afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op de combi-stoomstand (180°C). Vet de souffléschaaltjes zorgvuldig in met boter en bestrooi de binnenkant met ca. 2 el suiker. Tik de overtollige suiker uit de bakjes.

  3. Klop de eiwitten met 2 el suiker stijf. Roer ⅓ van het eiwitschuim met een garde door de chocoladecrème. Spatel er vervolgens voorzichtig het overige eiwitschuim doorheen. Verdeel het beslag over de souffléschaaltjes. Strijk de bovenkant van het beslag glad met een paletmes. Ga met de punt van een mesje of een schone vinger langs de rand van de schaaltjes om het beslag los te maken van de rand.

  4. Leg in het midden van iedere soufflé een stuk chocolade en druk een beetje aan. Zet de soufflés voorzichtig in de oven en bak ze 10-12 minuten. Houd de ovenklep gesloten. Neem de soufflés voorzichtig uit de oven en bestuif ze met poedersuiker. Serveer direct.

Per portie: 228 kcal | 30 g koolhydraten | 6 g eiwit | 9 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)

Lees verder onder de advertentie