Bereiding

  1. Klop de boter met de suiker en de basterdsuiker licht en romig. Klop het ei en het vanille-extract erdoorheen. Spatel het bakmeel, het zout, de helft van de chocoladedruppels en de helft van de fudge erdoorheen. Zet het deeg, dat erg zacht is, 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  2. Schep het deeg op een vel bakpapier en druk het uit tot een schijf. Leg er een vel bakpapier op en rol het deeg uit tot ca. 29 cm Ø. Leg de pizza inclusief het bakpapier op een pizzavorm (30 cm Ø) met gaatjes in de bodem of op een grote bakplaat. Zet 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de pizza 10-15 minuten in de oven goudbruin. Neem hem uit de oven en zet de oven uit. Verdeel de marshmallows erover en zet hem ca. 1 minuut in de uitgezette oven zodat de marshmallows een beetje smelten.
  4. Neem uit de oven en strooi de overige chocolade druppels en fudge over de marshmallows. Gebruik een gasbrander om de marshmallows lichtbruin te karamelliseren en de chocolade en de fudge een beetje te smelten. Of zet de pizza 1-2 minuten onder de hete grill. Let daarbij op dat de suiker niet aanbrandt. Verdeel met een wegwerpspuitzak of boterhamzakje met gaatje de gezouten karamelsaus over de pizza. Besprenkel met de gesmolten chocolade.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Katy Greenwood Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson