Chocolate-chiptaart met ricotta, marmelade en hazelnoten
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
ca. 2 uur en 35 minuten wachttijdca. 2 u. en 35 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de oven tot 160 °C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
Verwarm de marmelade en zeef hem, waarbij je de marmelade en schilletjes apart bewaart. Zet opzij.
In de keukenmachine: vermeng de boter, geraspte sinaasappelschil, fijne suiker, gemalen noten en het bakpoeder en voeg een voor een de eieren toe. Meng tot je een glad beslag hebt. Schenk het mengsel in een grotere kom en vouw de ricotta, het zout, de marmeladeschillen en chocolate chips erdoor. OF In de standmixer: klop de boter, geraspte sinaasappelschil en fijne suiker door elkaar. Voeg de eieren toe en klop ze er met de platte menghaak door. Schraap de zijkanten van de kom naar beneden. Roer dan de gemalen noten en het bakpoeder erdoor. Vouw ten slotte de ricotta, het zout, de marmeladeschillen en chocolate chips erdoor.
Schenk het beslag in de bakvorm, strijk de bovenkant glad en bak 50 minuten, tot de bovenkant terugveert en diepgoud van kleur is. Laat minstens 10 minuten in de vorm afkoelen voor je het glazuur toevoegt.
Maak het glazuur: verhit in een pan de gezeefde marmelade met het sinaasappelsap en de suiker. Laat 1 minuut zacht koken en laat dan binden tot het de achterkant van een lepel bedekt; tot ongeveer 30 °C.
Schenk het glazuur over de nog warme taart en laat die in de vorm in 1-2 uur helemaal afkoelen. Als je de taart in de koelkast zet, stolt het glazuur sneller. Je kunt de taart 3-4 dagen in de koelkast bewaren.