Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer

Chocotompouce

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Snijd de plakken doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork het bladerdeeg enkele malen in. Bestrooi het bladerdeeg met 2 el poedersuiker.

  2. Bak het bladerdeeg ca. 10 minuten in de oven tot het krokant is. Smelt de chocolade au bain-marie en laat hem afkoelen tot hij nog net vloeibaar is. Klop de slagroom stijf en meng 1/3 van de slagroom door de chocolade. Spatel voorzichtig de rest van de slagroom door de chocolade. Zet de chocoladeroom ca. 10 minuten in de koelkast.

  3. Schep op de helft van de bladerdeegplakjes een flinke laag chocoladeroom en leg er de andere bladerdeegplakjes op. Bestrooi met 1 el poedersuiker en het cacaopoeder.

Per portie: 531 kcal | 39 g koolhydraten | 5 g eiwit | 39 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!