Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Chop Soy (tjap tjoy) met garnalen, wok komkommer en peultjes

Chop Soy (tjap tjoy) met garnalen, wok komkommer en peultjes

In samenwerking met Love my Salad
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Iedereen kent het bekende (afhaal)gerecht Chop Soy wel. Maar thuis maken? Daar wagen we ons niet zo snel aan. Zonde, want het is hartstikke eenvoudig! Helemaal als je wok komkommers gebruikt, die blijven lekker knapperig.
Aziatische komkommers
In de westerse keuken worden komkommers meestal rauw gegeten, maar in Aziatische landen wordt de komkommer ook veel gebruikt in wokgerechten. Aziatische komkommers hebben een stekelige schil en bevatten minder vocht. Daardoor zijn ze beter geschikt om te bakken, ze blijven knapperig en behouden hun vorm.

Bereiding

  1. Meng de garnalen met de oestersaus, knoflook en gember. Roer door en laat circa 30 minuten marineren.

  2. Verhit de zonnebloemolie en de sesamolie in de wok en fruit de uien. Voeg na 5 minuten de rode paprika en peultjes toe. Roerbak nog eens 5 minuten en doe nu de stukken wok komkommer erbij. Bak op middelhoog vuur tot alles goed warm is.

  3. Verhit ondertussen in een koekenpan wat zonnebloemolie en bak hierin de garnalen met de marinade. Als de garnalen roze kleuren voeg je ze toe aan de groente.

  4. Schep goed door en breng eventueel op smaak met wat sojasaus.

  5. Serveer en garneer met fijngehakte lente-ui. Lekker met (bruine) rijst of noedels.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)