Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Chow mein met kip

Chow mein met kip

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Wat als je afhaalgerechten niet hoefde af te halen en je ze gewoon lekker thuis kon maken? Nou, dat kan, met dit recept. Kun jij lekker binnen blijven.
Tip
Liever vega? Vervang de kip door paddenstoelen.

Bereiding

  1. Doe de kip in een kom en voeg het eiwit, 1 tl zout en 1 tl olie toe. Wrijf de kip ermee in en houd apart.

  2. Verhit 2 el olie in een grote wok met deksel of een diepe koekenpan op middelhoog vuur op de grootste kookpit. Voeg de sjalot toe als de olie glinstert en bak al roerend ca. 3 minuten, tot hij goudgeel is. Voeg de knoflook toe en bak ca. 30 seconden mee.

  3. Voeg de kip toe en roerbak mee tot ongeveer 70% van de kip wit is; hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Voeg nog 1 el olie toe als de kip aan de pan blijft plakken.

  4. Voeg de ui, de shiitake en de wortel toe en schep om met de kip (dit gaat het makkelijkst met 2 spatels). Roerbak nog ca. 30 seconden op middelhoog vuur.

  5. Neem de pan van het vuur en voeg de sojasaus, de rijstwijn, de witte peper, het bouillonpoeder, de suiker en 150 ml water toe. Roer rustig door, zet de pan weer op het vuur en draai het vuur hoog.

  6. Voeg de mie toe en schep met een keukentang ca. 15 seconden om, zodat ze helemaal bedekt zijn met de saus. Leg de kool bovenop de mie, maar roer hem er niet doorheen. Leg het deksel op de pan en laat ca. 30 seconden stomen. Neem het deksel van de pan en roer de kool ca. 10 seconden door de mie. Leg het deksel weer op de pan en stoom nog ca. 30 seconden.

  7. Neem het deksel van de pan en schud voorzichtig om, zodat de mie niet breekt. Voeg de gesneden lente-ui toe en voeg de zwarte azijn toe door hem in een halve cirkelbeweging over de binnenrand van de pan te schenken. Wentel nog even om en serveer direct.

Per portie: 398 kcal | 45 g koolhydraten | 20 g eiwit | 14 g vet

Receptuur: Cassie Best, Tiffany Chang & Roopa Gulati Fotografie: Mike English

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)