Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Citroen-bosbessenrepen

Citroen-bosbessenrepen

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal citroen-bosbessenrepen
9

Ingrediënten

Voor de topping

Benodigdheden

bakpapier
Wij maakten deze repen met bosbessen, maar ander vers zomerfruit leent zich er ook goed voor. De citroen maakt de repen lekker fris. Een perfecte zomersnack!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Vet een vierkante bakvorm (22 cm) in en bekleed hem met bakpapier. Laat het bakpapier over de randen heen hangen.

  2. Doe de bloem en de boter in een keukenmachine en mix tot het de structuur van broodkruim heeft. Voeg de suiker toe en meng nog kort. Voeg de melk toe en meng tot het net een los deeg vormt. Meng niet langer dan nodig!

  3. Stort het deeg in de bakvorm en druk het met een lepel plat. Bak het deeg in ca. 20 minuten goudbruin in de oven en laat afkoelen. Verlaag de oventemperatuur(elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  4. Pureer voor de topping de blauwe bessen in een keukenmachine en druk de puree door een zeef. Doe de puree in een pan met 30 g suiker en kook rustig tot de suiker is opgelost. Laat nog 3-4 minuten inkoken.

  5. Klop de citroenschil, het citroensap, de eieren en de rest van de suiker schuimig en roer dan geleidelijk de bloem erdoorheen.

  6. Giet het beslag over de deegbodem en druppel er de blauwebessenpuree overheen. Bak het geheel 20-25 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen in de vorm voordat je er ditroen-bosbessenrepen van snijdt.

Per reep: 408 kcal | 69 g koolhydraten | 6 g eiwit | 12 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (6 stemmen)