
Citroen-ricottacake met pruimen
Eenvoudig
ca. 1 uur en 25 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 25 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190ā°C / hetelucht: 170ā°C). Leg de pruimen met de snij zijden naar beneden in een braadslee, bestrooi met de basterdsuiker en rooster ze ca. 10 minuten in de oven, tot ze zacht zijn maar nog wel hun vorm behouden. Laat een beetje afkoelen in de braadslee.
Vet de bodem van een springvorm (20 cm Ć) in met boter en bekleed met bakpapier. Doe de ricotta, de rietsuiker en de citroenschil in een staande mixer en klop ca. 5 minuten, of klop met een handmixer. Klop de eieren er Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n doorheen en klop goed na elke toevoeging. Schenk al kloppend langzaam de gesmolten boter erbij tot je een gelijkmatig mengsel hebt. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng alles kort met elkaar.
Lepel het beslag in de springvorm en druk de pruimen met de snijzijden naar boven een beetje in het beslag. Bestrooi met de hazelnoten.Bak de cake in 50-60 minuten gaar, of tot een satĆ©prikker die je in het midden steekt er schoon uit komt. Laat afkoelen tot de cake nog net warm is. Serveer met crĆØme fraĆ®che.