Bereiding

De citroen is het ideale zomerfruit. Van kip tot cake, met citroen geef je ze het bekende verfrissende zuurtje. De yoghurt in dit recept maakt de cake ook nog ‘ns lekker luchtig.

  1. Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin. Hak de amandelen grof. Was de citroenen met heet water, wrijf ze droog en rasp er de schil fijn af. Splits de eieren. Klop de boter met 150 g suiker romig en meng er de yoghurt, de eidooiers en de citroenschil doorheen.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het botermengsel. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en meng erdoorheen. Roer de amandelen door het beslag en doe het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
  3. Bak de cake ca. 50 minuten in de oven. Pers het sap uit de citroenen. Breng het citroensap met 4 el suiker en 2 el water aan de kook. Neem de cake uit de oven en laat hem ca. 10 minuten afkoelen. Schenk de citroensiroop over de warme cake. Stort hem uit de vorm en laat verder op een rooster afkoelen. Serveer de cake met poedersuiker.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, In-petto tegels, Sissy-Boy Homeland, eigen collectie