
Citroenduimkoekjes
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Zeef de bloem en de poedersuiker in een grote kom. Voeg de vanille, de citroenschil en het zout toe. Wrijf met je vingertoppen de boter door het bloemmengsel tot het op vochtig zand lijkt.
Roer de eidooiers erdoorheen en kneed tot een glad deeg. Verpak in vershoudfolie en leg minimaal 1 uur en maximaal 2 dagen in de koelkast.
Neem het deeg uit de koelkast en laat ca. 10 minuten op kamertemperatuur liggen. Rol het deeg tot een lange worst en snijd in 50 gelijke stukjes.
Rol elk stukje tot een balletje en leg op een met bakpapier beklede bakplaat (je hebt waarschijnlijk twee of meer bakplaten nodig). Maak met een houten lepel of je duim kuiltjes in elk balletje.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vul de kuiltjes elk met 1⁄2 tl lemoncurd. Bak de koekjes in 12-15 minuten gaar in de oven.
Laat helemaal afkoelen op een rooster. Bestuif de koekjes met poedersuiker en serveer. In een luchtdichte bak blijven de koekjes een week goed.