Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
citroen verspillen

Citroenmarmelade

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de citroenen en droog ze af. Schil met een dunschiller de schil van de citroenen. Snijd de schil in dunne reepjes. Snijd de witte vliezen van de citroenen af.

  2. Snijd de partjes citroen tussen de vliezen uit en vang al het sap op. Doe het vruchtvlees met sap, de schilletjes en 100 ml water in een plastic bak en zet ca. 12 uur in de koelkast.

  3. Doe het mengsel met de geleisuiker in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten rustig koken, tot de geleisuiker helemaal is opgelost. Giet de marmelade in een schone weckpot, sluit hem af en laat hem ondersteboven afkoelen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)