Citroenmousse met rozepeper-shortbread
Uitdagend
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Klop voor het shortbread de boter met de suiker wit. Voeg de citroenschil toe en meng goed. Voeg de bloem, de maizena, de peperkorrels en een snuf zout toe en meng kort tot een zacht deeg.
Vorm een rol van ca. 10 cm van het deeg en verpak het in vershoudfolie. Leg het deeg in de diepvries.Doe voor de mousse de suiker met de citroenschil in een pan. Vul het citroensap met koud water aan tot 300 ml. Schenk het bij de suiker en verwarm op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Voeg de eidooiers toe en verwarm al roerend ca. 5 minuten op laag vuur maar laat het mengsel niet koken. Schenk de crème in een kom en laat kort afkoelen.
Week de gelatine ca. 10 minuten in koud water. Knijp de gelatine uit en voeg hem toe aan de nog warme citroencrème. Roer goed door tot de gelatine helemaal is opgelost. Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.
Klop de eiwitten in een schone kom stijf. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Spatel eerst 1⁄3 van de citroencrème door de slagroom en vervolgens de rest. Spatel nu voorzichtig de eiwitten door de mousse. Verdeel de mousse over 8 glazen en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Neem het shortbread-deeg uit de diepvries en verwijder het folie. Snijd het deeg in schijven van 5 mm dik en leg ze op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bak het shortbread in ca. 15 minuten goudbruin in de oven.
Serveer de mousse met de shortbreadkoekjes.