Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
citroenrisotto

Citroenrisotto met rivierkreeftjes

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Krijg je vanavond eters? Maak dan de Italiaanse klassieker met citroen en rivierkreeftjes. Daar maak je indruk mee!

Bereiding

  1. Spoel eventueel de rivierkreeftenstaartjes schoon en dep ze droog. Pel en snipper de sjalot. Los de bouillonblokjes op in 1,5 l water. Fruit de sjalot en de risottorijst ca. 1 minuut in 1 el olijfolie. Blus af met de witte wijn. Voeg de groentebouillon en de saffraan toe tot de rijst net onderstaat. Roer af en toe erdoorheen. Voeg telkens als de bouillon is opgenomen meer bouillon toe. Herhaal tot de bouillon op is.

  2. Was de citroen goed af onder heet water, wrijf hem droog en rasp de schil. Haal de pan van het vuur en roer de boter, de kaas, de geraspte citroenschil en de slagroom erdoorheen. Laat de risotto nog ca. 3 minuten staan.

  3. Snijd de lente-uitjes fijn. Verhit 1 el olijfolie in een pan op hoog vuur en voeg de lente-uitjes toe. Voeg de rivierkreeftjes toe en warm kort door. Schep de risotto op het bord en verdeel de rivierkreeftjes eroverheen.

Per portie: 588 kcal

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)