Citroenschelvis met peterselie-aardappels
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Wentel de schelvisfilets in de bloem en breng ze op smaak met zout en peper. Was de citroen en snijd hem in schijfjes. Was de peterselie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes.
Verhit 2 el boter en bak er de schelvisfilets goudbruin in. Voeg de citroenschijfjes en de olijven toe en bak ca. 2 minuten mee. Giet de aardappels af en stoom ze kort droog. Stamp de aardappels grof en meng er de olijfolie en de peterselie doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de gebakken schelvisfilets met de aardappels en schep er de bakboter met citroenschijfjes en olijven overheen.