Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Citroenspongecake met siroop

Citroenspongecake met siroop

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor de decoratie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een diepe ovenschaal (30×20 cm) in met boter.

  2. Doe 250 g boter met 250 g suiker in een kom en klop met een elektrische mixer in ca. 5 minuten licht en romig. Klop de eieren erdoorheen. Zeef het bakmeel en het bakpoeder erboven en spatel ze erdoorheen tot een glad beslag. Roer de geraspte schil van 3 citroenen door het beslag. Schep het beslag in de ovenschaal en strijk glad.

  3. Roer het sap van 3 citroenen met de maizena in een grote, hittebestendige kom door elkaar tot een gladde pasta. Meng 130 g suiker met 300 ml kokend water en schenk het bij het citroenpapje. Klop alles glad. Schenk de siroop over het beslag in de ovenschaal. Bak 45-50 minuten tot de cake goudbruin en stevig is geworden en terugveert als je hem licht indrukt.

  4. Meng intussen voor de decoratie de poedersuiker met genoeg citroensap zodat er een schenkbaar glazuur ontstaat. Drizzle het glazuur over de warme cake en bestrooi met de geraspte citroenschil. Serveer direct met slagroom.

Per portie: 492 kcal | 66 g koolhydraten | 5 g eiwit | 23 g vet

Drizzle

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)