Bereiding

We hebben de klassieke citroencake met suikerglazuur een sappige upgrade gegeven. De citroensiroop die je over het beslag giet sijpelt in de zachte spongecake en vormt een heerlijke saus op de bodem van de ovenschaal.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een diepe ovenschaal (30×20 cm) in met boter.
  2. Doe 250 g boter met 250 g suiker in een kom en klop met een elektrische mixer in ca. 5 minuten licht en romig. Klop de eieren erdoorheen. Zeef het bakmeel en het bakpoeder erboven en spatel ze erdoorheen tot een glad beslag. Roer de geraspte schil van 3 citroenen door het beslag. Schep het beslag in de ovenschaal en strijk glad.
  3. Roer het sap van 3 citroenen met de maizena in een grote, hittebestendige kom door elkaar tot een gladde pasta. Meng 130 g suiker met 300 ml kokend water en schenk het bij het citroenpapje. Klop alles glad. Schenk de siroop over het beslag in de ovenschaal. Bak 45-50 minuten tot de cake goudbruin en stevig is geworden en terugveert als je hem licht indrukt.
  4. Meng intussen voor de decoratie de poedersuiker met genoeg citroensap zodat er een schenkbaar glazuur ontstaat. Drizzle het glazuur over de warme cake en bestrooi met de geraspte citroenschil. Serveer direct met slagroom.

Per portie: ca. 492 kcal
5 g eiwit | 23 g vet | 66 g koolhydraten

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Foodstyling: Ellie Jarvis Styling: Sarah Birks