Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Citroentaart met roomkaasglazuur

Citroentaart met roomkaasglazuur

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor de siroop

Voor het glazuur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet 2 springvormen (20 cm Ø) met uitneembare bodem in met boter en bekleed ze met bakpapier. Klop 225 g zachte boter met
    de kristalsuiker met een elektrische mixer in ca. 3 minuten romig en luchtig. Klop de eieren er één voor één doorheen, schraap de zijkanten van de kom tussentijds schoon. Spatel het bakmeel en het bakpoeder erdoorheen zodat ze goed opgenomen zijn. Spatel tot slot de yoghurt, de vanille en de geraspte citroenschil erdoorheen. Verdeel het beslag over de springvormen en bak 30-35 minuten in de oven tot de cakes goudbruin zijn en een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt.

  2. Doe intussen voor de siroop de suiker, het citroensap en 100 ml water in een kleine pan en verhit al roerend op middelhoog vuur tot de suiker opgelost is. Voeg de reepjes citroenschil toe, breng aan de kook en laat 2-3 minuten inkoken tot een siroop. Haal de reepjes citroenschil met een schuimspaan uit de siroop, verdeel ze over een stuk bakpapier en laat drogen. Haal de siroop van het vuur.

  3. Laat de cakes ca. 10 minuten afkoelen in de vorm en schenk de warme siroop erover. Laat volledig afkoelen.

  4. Klop voor het glazuur de boter en de poedersuiker met een elektrische mixer in 4-5 minuten romig, schraap de zijkanten van de kom tussentijds schoon. Voeg de vanille en de roomkaas beetje bij beetje toe en klop 4 minuten verder tot er een dikke crème ontstaat.

  5. Haal de afgekoelde cakes uit de vormen. Schep de roomkaascrème in de spuitzak. Leg een van de cakes op een taartplateau en spuit iets minder dan de helft van de crème rondom in toefjes op de rand van de cake. Maak tijdens het spuiten een draaiende beweging met de spuitmond voor een golvend effect. Spuit nog wat crème in het midden (dit hoeft niet netjes) en spreid gelijkmatig uit. Laat 45 minuten – 1 uur opstijven in de koelkast.

  6. Leg de tweede cake er voorzichtig bovenop en spuit van de overige crème rondom 8 toefjes op de bovenkant van de taart, met steeds wat ruimte ertussen. Versier de taart met de gekonfijte reepjes citroenschil (strooi ze in de lege ruimte tussen de toefjes), snijd de taart in punten en serveer.

Per portie: 690 kcal | 72 g koolhydraten | 8 g eiwit | 41 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Mike English Foodstyling: Katy Gilhooly Styling: Lauren Miller

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)