
Kokos-citroentaart uit The Breakfast Club
Gemiddeld
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe voor de bodem de amandelen in een keukenmachine en maal fijn tot meel. Voeg het kokosraspsel toe en de ahornsiroop, en meng tot een egale massa. Als je het mengsel tussen je vingers samendrukt, moet het samenkleven.
Neem een taartvorm met losse bodem. Verdeel het mengsel erin en druk langs alle kanten stevig aan.
Zet in de diepvriezer terwijl je de vulling maakt zodat de bodem wat kan uitharden.
Haal voor de vulling zeste van de citroenen en pers het sap uit. Doe ze samen met de kokosmelk en de ahornsiroop in een pannetje en breng aan de kook.
Los de maizena al roerend op in een kommetje met een klein beetje koud water. Voeg dit mengsel toe zodra de kokosmelk kookt en roer zo’n 2 minuten tot het mengsel begint in te dikken. Zet het vuur uit en laat de vulling op kamertemperatuur komen.
Voeg de kurkuma hieraan toe als je je taart wat geler wilt maken. Dit is een kruid dat mooi geel kleurt, maar in zo’n kleine hoeveelheid zul je het niet proeven.
Haal de vorm uit de diepvriezer en giet het kokos-citroenmengsel erin. Zet opnieuw in de diepvriezer (minstens 3 uur) of plaats een nacht in de koelkast.