Lees verder onder de advertentie
Citroentaartje met tijm
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Rasp de schil van de citroenen. Pers de citroenen uit. Klop 3 eieren los met de suiker. Doe er de citroenschil en het sap bij. Ris de blaadjes van de tijmtakjes.
Breng een grote pan met water aan de kook. Smelt in een andere pan 75 g boter. Verwarm het eimengsel au bain-marie. Voeg al kloppend met een garde de boter in een dun straaltje toe. Doe er de tijmblaadjes bij. Blijf kloppen tot er een dikke vla ontstaat. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Klop de resterende boter los met de poedersuiker. Roer er het laatste ei doorheen. Meng de bloem erdoorheen tot een deeg. Laat ca. 10 minuten rusten. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3).
Smeer 4 kleine taartvormpjes (ca. 8-10 cm Ø) in met boter en bekleed ze met het deeg. Bak de bodems in ca. 5 minuten halfgaar in de oven. Schep er de vla in en bak de taartjes nog 8 – 12 minuten in de oven.
Lees verder onder de advertentie