Citrussalade met chocolademousse
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Smelt de witte chocolade met de slagroom au bain-marie. Splits de eieren. Roer de eidooiers door de chocolade. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het chocolademengsel. Laat de mousse minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Was de citroen met heet water en wrijf hem droog. Rasp met een zesteur reepjes van de schil. Snijd de schil van de citroen, de grapefruits en de bloedsinaasappels. Snijd het vruchtvlees met een scherp mes in dunne plakjes en verdeel ze over een grote schaal.
Bedruppel de salade met de olijfolie en strooi er de pistachenoten en de citroenschilreepjes overheen. Schep met een in warm water gedompelde lepel quenelles uit de wittechocolademousse en leg ze op de citrussalade.