Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Clafoutis

Clafoutis

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Breng de melk en de slagroom in een pan aan de kook en laat ca. 2 minuten op laag vuur koken. Neem van het vuur en laat even afkoelen.

  2. Kluts de eieren met de suiker en een snufje zout. Zeef de bloem eroverheen en spatel hem erdoorheen. Vet een ovenschaal of taartvorm in met een beetje boter en verdeel de vulling over de bodem.

  3. Meng het nog warme roommengsel door het eimengsel en schenk het beslag over de vulling. Bak de clafoutis ca. 35-40 minuten in de oven. Neem de clafoutis uit de oven en serveer hem direct.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)