
Clementine-custardtaartjes
Uitdagend
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Breng het clementinesap in een klein steelpannetje aan de kook op middelhoog vuur. Kook tot er nog ca. 50 ml sap over is (dit kan tot 20 minuten duren). Laat afkoelen.
Rol het bladerdeeg uit. Strooi ⅔ van het clementinerasp eroverheen. Rol het deeg langs de korte kant weer strak op en snijd de deegrol in 12 plakjes van 2 cm breed. Rol elk plakje op een met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel van ca. 10 cm en vul hiermee de holtes van het muffinbakblik. Zet indien nodig in de koelkast.
Doe de eieren, de eidooiers, het ingedikte clementinesap, de rest van het clementinerasp, de maizena en de suiker in een pan en klop door elkaar. Klop de melk er beetje bij beetje doorheen tot het mengsel glad is. Verwarm 8-10 minuten op middellaag vuur tot het mengsel is ingedikt en begint te borrelen. Neem de pan van het vuur, schenk het mengsel in een kan en laat een paar minuten afkoelen. Roer af en toe, zodat er geen velletje op komt.
Neem de taartbodempjes uit de koelkast en vul ze bijna helemaal met de custard. Bak 18-22 minuten, tot het deeg goudkleurig is en de custard aan de bovenkant een beetje bruin is. Laat helemaal afkoelen in de vorm. Bestuif eventueel met poedersuiker en serveer.