Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Clementineposset

Clementineposset

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Clementines zijn een kleine en zoete soort mandarijnen die tijdens de wintermaanden in het seizoen zijn. Let er bij het kopen op dat de clementines een gave schil hebben, zonder krasjes of deukjes.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Clementines zijn een kleine en zoete soort mandarijnen die tijdens de wintermaanden in het seizoen zijn. Let er bij het kopen op dat de clementines een gave schil hebben, zonder krasjes of deukjes.

Bereiding

  1. Doe de slagroom, de mascarpone en de suiker in een pan en verhit tot de suiker helemaal is opgelost. Voeg het rasp en het sap van de clementines en de citroen toe en klop door elkaar. Verdeel over 6 glazen en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

  2. Rasp wat extra clementineschil over elke posset en serveer met de koekjes.

Per portie: 645 kcal | 38 g koolhydraten | 2 g eiwit | 54 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

3.4 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!