
Cobbler met perzik en vanille
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Doe de perziken in een ondiepe ovenschaal en meng met het vanille-extract, het kaneelpoeder, de basterdsuiker en 2 el water. Zet de ovenschaal in de oven, terwijl je de cobbler maakt.
Doe voor de cobbler de boter, het bakmeel, de kristalsuiker en een snufje zout in een keukenmachine en meng met de pulseerknop door elkaar tot een kruimelig deeg. Meng de melk er kort doorheen tot een zacht deeg.
Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel het deeg met een lepel over de perziken. Bestrooi met de bruine basterdsuiker en bak 40-45 minuten in de oven tot de fruitsappen borrelen en het deeg goudbruin en gaar is. Serveer de cobbler warm in schaaltjes. Lekker met vanille-ijs.