Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Cobbler met perzik en vanille

Cobbler met perzik en vanille

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de cobbler

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Doe de perziken in een ondiepe ovenschaal en meng met het vanille-extract, het kaneelpoeder, de basterdsuiker en 2 el water. Zet de ovenschaal in de oven, terwijl je de cobbler maakt.

  2. Doe voor de cobbler de boter, het bakmeel, de kristalsuiker en een snufje zout in een keukenmachine en meng met de pulseerknop door elkaar tot een kruimelig deeg. Meng de melk er kort doorheen tot een zacht deeg.

  3. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel het deeg met een lepel over de perziken. Bestrooi met de bruine basterdsuiker en bak 40-45 minuten in de oven tot de fruitsappen borrelen en het deeg goudbruin en gaar is. Serveer de cobbler warm in schaaltjes. Lekker met vanille-ijs.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Janine Ratcliffe Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)