Conchiglie met cavolo nero en ricotta
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de conchiglie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Snijd de nerven uit de koolbladeren en snijd de bladeren in repen. Blancheer de kool ca. 4 minuten in kokend water met wat zout. Giet de kool af en spoel hem met koud water.
Pel en snipper de knoflook en de sjalotten. Fruit de knoflook en de sjalot in de olijfolie. Meng de sjalot en knoflook door de koolbladeren. Roer de ricotta los en meng hem door de koolbladeren. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Giet de conchiglie af en laat ze uitlekken. Vul de conchiglie met het koolricottamengsel en leg ze in een ovenschaal. Rasp de parmezaan over het geheel en bak ca. 20 minuten in de oven.