Cookie-dough ijs met frambozen
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Splijt de vanillestokjes en schraap er het merg uit. Verwarm in een pan de slagroom met het vanillemerg en de vanillestokjes. Laat de room ca. 10 minuten trekken, maar laat hem niet koken. Verwijder de vanillestokjes.
Kluts de eidooiers met de suiker. Schenk al roerend de warme slagroom bij het eimengsel. Wrijf het mengsel door een zeef terug in de pan. Verwarm al roerend tot 80°C (gebruik eventueel
een kookthermometer). Roer daarbij goed over de bodem. Zeef de vanilleroom. Laat het mengsel afgedekt ca. 2 uur afkoelen in de koelkast.Meng de boter in stukjes, de basterdsuiker, de bloem, de melk en een snufje zout door elkaar. Verdeel het deeg in kleine bolletjes (ter grootte van een erwt) en leg ze in de vriezer.
Draai in de ijsmachine een smeuïg roomijs van de koude vanillecrème. Hak de chocolade in stukjes (laat chocoladedruppels heel). Roer de chocolade, de frambozen en de bolletjes cookie
dough door het roomijs. Zet het ijs nog ca. 2 uur in de diepvries.