• Home
  • Recepten
  • Blog
  • Win!
  • Magazine
  • Abonneren
  • Contact
  • Home
  • Recepten
  • Blog
  • Win!
  • Magazine
  • Abonneren
  • Contact

Cookie-dough ijs met frambozen

Cookie-dough ijs met frambozen
  • 6 Personen
  • 60 Minuten
  • Gevorderd

Ingrediënten

  • 2 vanillestokjes
  • 500 ml slagroom
  • 5 eidooiers
  • 150 g suiker
  • 115 g boter
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 140 g bloem
  • 2 el melk
  • zout
  • 150 g witte chocolade
  • 150 g frambozen
  • evt. kookthermometer
  • ijsmachine

Bereiding

  1. Splijt de vanillestokjes en schraap er het merg uit. Verwarm in een pan de slagroom met het vanillemerg en de vanillestokjes. Laat de room ca. 10 minuten trekken, maar laat hem niet koken. Verwijder de vanillestokjes.
  2. Kluts de eidooiers met de suiker. Schenk al roerend de warme slagroom bij het eimengsel. Wrijf het mengsel door een zeef terug in de pan. Verwarm al roerend tot 80°C (gebruik eventueel
    een kookthermometer). Roer daarbij goed over de bodem. Zeef de vanilleroom. Laat het mengsel afgedekt ca. 2 uur afkoelen in de koelkast.
  3. Meng de boter in stukjes, de basterdsuiker, de bloem, de melk en een snufje zout door elkaar. Verdeel het deeg in kleine bolletjes (ter grootte van een erwt) en leg ze in de vriezer.
  4. Draai in de ijsmachine een smeuïg roomijs van de koude vanillecrème. Hak de chocolade in stukjes (laat chocoladedruppels heel). Roer de chocolade, de frambozen en de bolletjes cookie
    dough door het roomijs. Zet het ijs nog ca. 2 uur in de diepvries.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Meer overheerlijke recepten vind je in de nieuwe Foodies!

Denk nasi goreng, saté, sushi en spekkoek; loopt het water je al in de mond? De uiteenlopende Aziatische keuken is...Lees verder

foodies september frambozen ijs treat yourself

Vorig receptWeekendproject: Franse uientaart

Volgend receptChilaquiles met ei en feta uit de oven

Recepten

Meer uit onze keuken

30 Minuten

Frambozen-vanillesemifreddo

20 Minuten

Brioche met gepocheerd ei

15 Minuten

Spoom van rabarbersorbet en cava

90 Minuten

Pittige frambozensorbet met sinaasappelschil

Foodies

Foodies is er voor mensen die van lekker eten houden. De recepten zijn smaakvol, maar altijd maakbaar en toegankelijk. Van de beginnende tot gevorderde kok, in foodies vind je voor ieder wat wils!

Connect

Meer food

koken & genieten

F&L Media B.V. | Cookies | Privacybeleid | Voorwaarden | Adverteren | Vacatures

We gebruiken cookies om de website goed te laten werken, het gebruik te meten en relevante advertenties te tonen. Meer informatie.