Cookie Dough-ijs
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm voor het ijs de melk, slagroom, kristalsuiker, het vanille-extract en zout in een pannetje op middelhoog vuur tot tegen de kook aan.
Doe de ijsblokjes in een grote kom en giet er koud water bij tot het ijs bijna onder staat. Klop de eidooiers los in een hittebestendige kom. Giet het warme melkmengsel al roerend beetje bij beetje bij de eidooiers om deze te temperen.
Schenk alles terug in de pan en zet het vuur laag. Blijf roeren met een spatel tot de custard 80°C is, of dikker wordt. Giet door een zeef in een kom en zet de kom op het ijsbad. Blijf regelmatig roeren tot de ijsbasis is afgekoeld. Zet minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast.
Verwarm ondertussen voor het koekjesdeeg de oven voor tot 180ºC. Verdeel de bloem over een bakplaat bekleed met bakpapier en verwarm de bloem 5 minuten in de oven, zodat alle bacteriën in de bloem gedood worden. Klop de roomboter, basterdsuiker en kristalsuiker tot een luchtig geheel. Voeg de melk en het vanille-extract toe en klop goed door. Voeg hierna de bloem en chocolade toe en meng tot een egaal deeg. Verpak in plasticfolie en leg in de koelkast tot gebruik.
Giet de ijsbasis in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing. Breek het koekjesdeeg in stukjes en voeg toe als het ijs bijna klaar is. Zet 2 tot 3 uur voor het serveren in de vriezer.