Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Cop Sis (lamsspiesjes met uiensalade)

Çöp şiş (lamsspiesjes met uiensalade)

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Karsu: "Na een van mijn eerste concerten in Turkije waren we met het toen nog kleine team met een lege maag gestrand bij een van de kebabzaakjes die op dat late tijdstip nog open was. Met een beperkte kaart weet je vaak al dat je op het juiste adres bent omdat ze zich specialiseren in maximaal vijf gerechtjes en daar dan heel goed in zijn. Dit zaakje had spiesjes als specialiteit. Heerlijke spiesjes van gemarineerde lamsbout. Het kwam met dun lavaşbrood, gegrilde groenten en verschillende toppings. Ik zat een tijd te pielen om de stukjes lamsvlees van de spiesjes af te halen toen een jonge ober grinnikend zei: ‘Mag ik het voordoen, mevrouw?’ ‘Nou, show me the magic,’ zei ik enthousiast. De jonge nam een stukje brood en in een handomdraai pakte hij met het brood de stukjes lamsvlees vast. Vervolgens trok hij heel handig het stokje eruit. ‘En nu kunt u het vullen naar wens!’"

Bereiding

  1. Snijd de lamsbout in stukjes van ongeveer 1 x 1 cm. Pers de knoflook. Doe de specerijen en kruiden, zout en peper, knoflook en olijfolie in een kom en meng alles goed. Voeg de stukjes lamsbout toe en vermeng ze met de marinade. Laat ze zo lang mogelijk marineren, bij voorkeur een hele nacht, dan trekken de smaken goed in het vlees.

  2. Rijg de stukjes lamsbout aan satéprikkers. Verhit een grillpan of barbecue tot flink heet en gril de lamsspiesjes naar wens.

  3. Snijd de groenten in stukken. Als alle lamsspiesjes gegrild zijn, gril je de groenten nog even in de grillpan of op de barbecue. Serveer met bijvoorbeeld sumak salatası (uiensalade).

Foto: Elvan Ünlü

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Karsu’s Kitchen

€ 34,99
Karsu's kitchen