Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Coq au vin blanc

Coq au vin blanc met roze peper en citroen

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bestrooi de huidkant van de kippendijen met zout. Verhit 1 el olie in een pan en bak er de kip op de huidkant in 6-7 minuten goudbruin in. Leg de citroen tussen de kip in de pan. Draai de kip en bak nog 1 minuut. Neem de kip uit de pan en leg in een ovenschaal met de huidkant naar boven. Leg de citroen ertussen en giet er alle braadvocht uit de pan bij.

  2. 2. Verhit de boter en de rest van de olie in de pan en fruit er de ui ca. 4 minuten in. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Blus af met de witte wijn en breng aan de kook. Voeg de slagroom, de laurier, de rozepeperkorrels, het bouillonblokje en de takjes tijm toe. Laat nog 1 minuut doorkoken.

  3. 3. Giet de saus over de kip in de ovenschaal. Zet het geheel in de oven en bak de kip in 35-40 minuten zacht en gaar. Lekker met geglaceerde wortels en vers stokbrood.

Per portie: 495 kcal | 6 g koolhydraten | 19 g eiwit | 39 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)