Bereiding

Gebruik een lekker frisse witte wijn zoals sauvignon blanc of pinot grigio. Ga je liever niet de deur uit? Je kunt ook online je wijn kopen.

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bestrooi de huidkant van de kippendijen met zout. Verhit 1 el olie in een pan en bak er de kip op de huidkant in 6-7 minuten goudbruin in. Leg de citroen tussen de kip in de pan. Draai de kip en bak nog 1 minuut. Neem de kip uit de pan en leg in een ovenschaal met de huidkant naar boven. Leg de citroen ertussen en giet er alle braadvocht uit de pan bij.

2. Verhit de boter en de rest van de olie in de pan en fruit er de ui ca. 4 minuten in. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Blus af met de witte wijn en breng aan de kook. Voeg de slagroom, de laurier, de rozepeperkorrels, het bouillonblokje en de takjes tijm toe. Laat nog 1 minuut doorkoken.

3. Giet de saus over de kip in de ovenschaal. Zet het geheel in de oven en bak de kip in 35-40 minuten zacht en gaar. Lekker met geglaceerde wortels en vers stokbrood.

Per portie: ca. 495 kcal
19 g eiwit | 39 g vet | 6 g koolhydraten

Heb je dit heerlijke gerecht gemaakt? Vergeet niet om je creatie te posten op Instagram met #Iamfoodies.