Bereiding

Coquilles op een doordeweekse dag? Ja hoor, dit sterrengerecht staat binnen 20 minuten op tafel!

  1. Bestrooi de coquilles met zout en peper. Verhit ½ el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er de coquilles aan één kant goudbruin in; druk ze een beetje aan zodat ze gelijkmatig kleuren. Draai ze na 2-3 minuten om en bak ook aan de andere kant in 2-3 minuten goudbruin. Leg ze op een bord, dek losjes af met folie en zet apart.
  2. Verhit weer ½ el olie in dezelfde pan samen met de knoflook en alle specerij en. Fruit al roerend 1 minuut tot de aroma’s vrijkomen. Roer de kikkererwten en de paprika erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Verhit enkele minuten tot het geheel goed heet is. Neem van het vuur en roer het limoensap en de peterselie erdoorheen. Proef en breng eventueel op smaak met meer zout en peper. Serveer de coquilles met de kikkererwten en de rucola.

Per portie: ca. 275 kcal
21 g eiwit | 10 g vet | 21 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Robert Billington Styling: Rachel Vere Foodstyling: Amy Kinnear