Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Corn ribs met lente-ui-jalapeñoboter

Corn ribs met lente-ui-jalapeñoboter

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Lelani Lewis: "Er gaat niets boven geroosterde maiskolven en deze ‘ribbetjes’ – denk aan spareribs – zijn geen uitzondering. Maar de figuurlijke kers op de taart is de jalapeñoboter met lente-ui, die ik de hele dag door naar binnen zou kunnen lepelen. En dan nog feta en koriander bovenop! Dit is een super bijgerecht, serveer het bijvoorbeeld bij jerk chicken, of zet met een aantal andere kleine gerechten op tafel om te delen met vrienden."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

  2. Verwijder de bladeren van de maiskolven en snijd een stuk van de onderkant af zodat je de kolf makkelijk neer kunt zetten. Gebruik een scherp mes en halveer 1 kolf in de lengte. Halveer de helften nog eens in de lengte zodat je 4 lange kwarten krijgt. Herhaal met de andere maiskolf. Zet opzij.

  3. Meng de olijfolie, honing, tijm en specerijen in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Wrijf elk stuk mais goed in met de olie. Leg ze op een bakplaat en zet ongeveer 20 minuten in de oven, tot de mais bruine randjes krijgt.

  4. Maak intussen de lente-ui-jalapeñoboter: hak de lente-ui grof en ris de tijm. Doe met de overige ingrediënten in een keukenmachine en maal 1 minuut. Schep in een kom en breng op smaak met zout en peper.

  5. Bestrijk de maisribbetjes met de lente-ui-jalapeñoboter en verdeel er de feta, limoenschil en het -sap en de koriander over.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Code Noir

€ 39,99
cover code noir