Corn ribs met lente-ui-jalapeñoboter
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Verwijder de bladeren van de maiskolven en snijd een stuk van de onderkant af zodat je de kolf makkelijk neer kunt zetten. Gebruik een scherp mes en halveer 1 kolf in de lengte. Halveer de helften nog eens in de lengte zodat je 4 lange kwarten krijgt. Herhaal met de andere maiskolf. Zet opzij.
Meng de olijfolie, honing, tijm en specerijen in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Wrijf elk stuk mais goed in met de olie. Leg ze op een bakplaat en zet ongeveer 20 minuten in de oven, tot de mais bruine randjes krijgt.
Maak intussen de lente-ui-jalapeñoboter: hak de lente-ui grof en ris de tijm. Doe met de overige ingrediënten in een keukenmachine en maal 1 minuut. Schep in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Bestrijk de maisribbetjes met de lente-ui-jalapeñoboter en verdeel er de feta, limoenschil en het -sap en de koriander over.