Bereiding

Foodies friend Anne (@anne_travel_foodie) maakte dezeheerlijke cornbread muffins met honing. “Deze muffins zijn heerlijk bij de borrel met een beetje boter, pesto of tapenade.”

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 210°C / hetelucht: 190°C). Smelt intussen 25 g boter en laat een beetje afkoelen.
  2. Meng het maismeel met de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een kom. Klop in een andere kom de eieren los met de melk en de honing. Voeg de gesmolten boter samen met de geraspte cheddar toe aan het eimengsel. Meng dit vervolgens met de droge ingrediënten in de andere kom.
  3. Vet het muffinbakblik in met boter. Verdeel het beslag over de holtes. Bak de cornbread muffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. De muffins zijn klaar als een satéprikker schoon uit de muffins komt. Serveer de muffins warm of op kamertemperatuur. Besprenkel eventueel met wat extra honing voor het serveren. Lekker bij de brunch.

Per muffin: ca. 188 kcal
8 g eiwit | 8 g vet | 21 g koolhydraten

van Anne (@anne_travel_foodie)