Bereiding

1. Roer de boter goed los en meng er de dragon, de sjalot en wat zout doorheen. Schep de boter op een stuk bakpapier en vouw het bakpapier eroverheen. Druk met een liniaal of lange spatel het bakpapier tegen de boter aan en vorm zo een lang werpige rol. Rol het papier verder om de boter en rol het geheel als een toffee op tot de rol mooi rond en strak is. Leg in de koelkast om op te stijven.

2. Steek de barbecue aan om op zowel directe als indirecte hitte te kunnen grillen. Een barbecue met deksel werkt het beste. Laat de côte de boeuf op kamertemperatuur komen. Het vlees moet je eerst op indirecte hitte rustig garen en daarna pas heet grillen. Deze techniek heet reverse-searing en geeft je meer controle over het garingproces van met name dikker gesneden steaks zoals deze mooie côte de boeuf.

3. Leg het vlees in de zone van indirecte hitte op de barbecue, sluit het deksel van de barbecue en laat de temperatuur oplopen tot ca. 140°C. Gaar het vlees langzaam in ca. 30 minuten tot een kerntemperatuur van ca. 45°C is bereikt. Controleer dit regelmatig met de kernthermometer. Neem het vlees van het rooster en laat de temperatuur van de barbecue oplopen tot ca. 225°C.

4. Gril het vlees nu ca. 2 minuten per zijde in de hete zone van de barbecue. Voor een mooi ruitjespatroon draai je het vlees na 1 minuut een kwartslag. Neem het vlees als het aan beide kanten mooi gegrild is van de barbecue en leg het op een rooster. Snijd wat plakjes van de rol dragonboter en laat deze op het vlees smelten. Dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ca. 5 minuten rusten.

5. Bestrooi het vlees royaal met gerookt zeezout en snijd het in dunne plakken. Serveer het vlees direct. Lekker met een salade, wat brood en bijvoorbeeld een puree van gepofte knolselderij met bieslook.

Per portie (4): ca. 516 kcal
40 g eiwit | 39 g vet | 1 g koolhydraten

Receptuur, fotografie, styling en foodstyling: Willem van Santen

Proef de kwaliteit van Lindenhoff

Met een team van meer dan 130 boeren, slagers, kaasmeesters, chauffeurs en medewerkers is Lindenhoff dé ambassadeur van authentieke smaak. Je kunt er terecht voor uiteenlopende groenten, fruit, vlees en kazen. Online te bestellen via de website van Lindenhoff en gekoeld thuisbezorgd door heel Nederland: Thuis aan tafel als in een restaurant.

Wil je meteen met deze recepten aan de slag? Je kunt voor dit recept direct en heel eenvoudig de ingrediënten van Lindenhoff bestellen.