Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Courgettecake met limoen en pistache

Courgettecake met limoen en pistache

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
10

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Het is eindelijk zomer en de verse producten schieten sneller uit de grond dan je ze kunt opeten.
Courgette
De courgette is familie van de komkommer, pompoen en meloen. Ze zijn het lekkerst van juni tot september – kies kleinere courgettes die stevig aanvoelen en een glanzende, onbeschadigde schil hebben.

Bereiding

  1. Doe de pistachenoten in een keukenmachine en maal tot een fijn poeder – maal niet te lang, dan wordt het een pasta. Bekleed een cakevorm van 20×25 cm met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C).

  2. Klop de boter en de suiker met een handmixer licht en romig. Voeg de eieren één voor één toe en meng de gemalen pistachenoten, het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, de yoghurt, de courgette en de limoenschil er kort doorheen tot een dik beslag. Doe het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak 50-60 minuten in de oven, tot de cake gerezen en goudkleurig is. Dek de cake eventueel na 45 minuten baktijd af als hij te snel verkleurt. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  3. Roer de poedersuiker en het limoensap door elkaar tot een dun glazuur – je hebt misschien niet al het limoensap nodig. Schenk over de afgekoelde cake en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten en extra limoenrasp.

Per portie: 539 kcal | 67 g koolhydraten | 9 g eiwit | 26 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Jo Harris Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)