Courgettecake met limoen en pistache
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de pistachenoten in een keukenmachine en maal tot een fijn poeder – maal niet te lang, dan wordt het een pasta. Bekleed een cakevorm van 20×25 cm met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C).
Klop de boter en de suiker met een handmixer licht en romig. Voeg de eieren één voor één toe en meng de gemalen pistachenoten, het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, de yoghurt, de courgette en de limoenschil er kort doorheen tot een dik beslag. Doe het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak 50-60 minuten in de oven, tot de cake gerezen en goudkleurig is. Dek de cake eventueel na 45 minuten baktijd af als hij te snel verkleurt. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Roer de poedersuiker en het limoensap door elkaar tot een dun glazuur – je hebt misschien niet al het limoensap nodig. Schenk over de afgekoelde cake en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten en extra limoenrasp.