Bereiding

  1. Rasp de courgette op de grove zijde van een blokrasp boven een grote kom. Bestrooi de courgette met het zeezout, zodat het vocht eruit trekt. Laat de courgette ca. 20 minuten staan. Giet het vocht niet af! Voeg de knoflook en geraspte schil van de citroen toe. Meng het kikkererwtenmeel met het bakpoeder en roer dit door de geraspte courgette. Het beslag moet nu zo dik zijn als yoghurt. Als het te nat is, voeg dan nog een klein beetje kikkererwtenmeel toe. Als het juist te droog is, voeg dan een klein scheutje water toe. Dit kan per courgette verschillen. Voeg de mais toe en breng het beslag op smaak met de tijm en versgemalen peper.
  2. Verhit een laagje olie in een koekenpan, zoveel dat de hele oppervlakte bedekt is. Anders bakken de fritters niet mooi. Verdeel wat hoopjes beslag in de pan, bak op redelijk laag vuur tot de onderkant helemaal gaar is (dit duurt zeker een paar minuten), en keer de fritters dan om. Bak ook de andere kant helemaal gaar. Bak op deze manier het hele beslag.
  3. Meng de mayo met de sojakwark. Serveer de fritters met het sausje en de rucola.
FAMILY. EAT. PLANT

Meer gerechten zoals deze?

FAMILY. EAT. PLANT
€24,99