Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
courgettekoekjes met pecorino

Courgettekoekjes met pecorino

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Heeft gourmetten met kerst een vaste plek op de planning? Ga dit jaar voor wat glamour in je pannetje met courgettekoekjes met pecorino.

Bereiding

  1. Meng de courgette en de aardappel met 1⁄2 tl zout in een kom. Laat ca. 10 minuten staan om het vocht uit de groenten te onttrekken. Was intussen de tijm en ris de blaadjes van de takjes.

  2. Leg een schone theedoek in een vergiet en schep het aardappel-­courgettemengsel erop. Vouw de doek dicht en knijp zoveel mogelijk vocht uit het mengsel. Doe het mengsel in een kom en roer het een beetje los met een vork. Voeg de bloem, de tijmblaadjes en de pecorino toe. Kneed het geheel goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  3. Verhit een pannetje op het gourmetstel en smelt er wat boter in. Schep een lepel van het courgette­mengsel in het pannetje en druk het plat uit. Bak de koekjes ca. 3 minuten en keer ze dan voorzichtig met een spateltje. Bak nog ca. 4 minuten tot beide zijden goudbruin en krokant zijn. Maak de courgettekoekjes af met een topping naar keuze.

Receptuur, foto's en foodstyling: Willem van Santen  Styling: Alexandra Hereijgers

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)