Bereiding

Voorbereiden

  1. Meng de courgette en de aardappel met 1⁄2 tl zout in een kom. Laat ca. 10 minuten staan om het vocht uit de groenten te onttrekken. Was intussen de tijm en ris de blaadjes van de takjes.
  2. Leg een schone theedoek in een vergiet en schep het aardappel-­courgettemengsel erop. Vouw de doek dicht en knijp zoveel mogelijk vocht uit het mengsel. Doe het mengsel in een kom en roer het een beetje los met een vork. Voeg de bloem, de tijmblaadjes en de pecorino toe. Kneed het geheel goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Aan tafel

  1. Verhit een pannetje op het gourmetstel en smelt er wat boter in. Schep een lepel van het courgette­mengsel in het pannetje en druk het plat uit. Bak de koekjes ca. 3 minuten en keer ze dan voorzichtig met een spateltje. Bak nog ca. 4 minuten tot beide zijden goudbruin en krokant zijn. Maak de courgettekoekjes af met een topping naar keuze.

Toppings

Lekker bij de courgettekoekjes

Pangrattato
Verhit 2 el olijfolie in een pan. Bak er 50 g broodkruim en 50 g pijnboompitten goudbruin in. Pers ½ teentje knoflook. Voeg de knoflook toe en fruit ca. 2 minuten mee. Neem de pangrattato van het vuur en breng op smaak met zout. Hak ½ bosje peterselie fijn en meng door het kruim.

Basilicumyoghurt
Meng 200 ml yoghurt met 3 el groene pesto.

Tapenade
Hak 100 g zongedroogde tomaatjes (op olie, uitgelekt), 1 el kappertjes en 50 g groene olijven (zonder pit) fijn. Meng de tomaatjes, kappertjes en olijven door elkaar.

Maak ook pizzetta op de tafelgrill

Receptuur, foto’s en foodstyling: Willem van Santen  Styling: Alexandra Hereijgers alexstyling.com