Courgettes met harissa-lamvulling
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200ºC / hetelucht: 180 ºC). Snijd de courgettes in de lengte doormidden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Laat een rand van ½ cm zitten. Hak het vruchtvlees fijn.
Verwarm de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak het lamsgehakt en het vruchtvlees van de courgettes 5-6 minuten of tot het krokant wordt. Voeg de knoflook en de komijn toe en bak ca. 2 minuten. Roer 1 el harissa erdoorheen en haal de pan van het vuur.
Doe de tomatenblokjes in een grote ovenschaal, bestrooi met zout en peper en roer de overige harissa erdoorheen. Leg de courgettehelften in de saus en lepel het lamsgehakt in de courgettes. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak ca. 20 minuten. Haal de folie eraf en bak ca. 30 minuten tot de courgettes zacht zijn en de saus is ingedikt.
Besprenkel met de peterselie en de feta en serveer met het brood.