Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Courgettesalade met onder andere kersen, cherrytomaten, feta, pompoenpitten en rucola

Courgettesalade met kersen

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Kleurrijk en verrassend: dit is de ultieme zomersalade. De combinatie van knapperige courgette en sappige kersen maakt het tot een gerecht vol frisheid en smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
10

Ingrediënten

Voor de dressing

Kleurrijk en verrassend: dit is de ultieme zomersalade. De combinatie van knapperige courgette en sappige kersen maakt het tot een gerecht vol frisheid en smaak.
Serveertip
Lekker met platbrood of Turks brood erbij.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Verdeel de courgettestaafjes of -plakjes over een braadslee en besprenkel met de olijfolie.

  2. Bestrooi met zout en peper en rooster 15-20 minuten in de oven, tot de courgette goudkleurig is. Bestrooi met de pompoenpitten, schep alles om en rooster nog ca. 5 minuten.

  3. Je kunt de courgette ook 15-20 minuten in porties in een airfryer op 180°C roosteren; voeg de pompoenpitten dan in de laatste paar minuten toe. Doe het mengsel in een kom en houd apart.

  4. Verdeel intussen de roodlof- of radicchio-bladeren over een grote serveerschaal. Verdeel de rucola, de cherrytomaten, de lente-ui en de kersen erover.

  5. Roer de gehakte peterselie door de courgette en lepel over de rest van de salade. Verkruimel de helft van de feta erover.

  6. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met de dressing en verkruimel de rest van de feta erover.

Per portie: 743 kcal | 62 g koolhydraten | 23 g eiwit | 44 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Amy Kinnear Foodstyling: Hannah Wilkinson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!