Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cranberry-mandarijnentaartjes

Cranberry-mandarijnentaartjes

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Voor het deeg

Bereiding

  1. Doe voor de compote de cranberry’s in een steelpan. Roer het mandarijnensap met de maizena glad en voeg dit samen met de mandarijnenrasp, de suiker en de specerijen toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook. Laat c ca. 10 minuten zachtjes pruttelen tot de cranberry’s openbarsten en de saus iets ingedikt is.

  2. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. Meng voor het deeg 300 g bloem en 175 g boter met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Voeg de eidooier, de kristalsuiker, het zout en 2 el ijskoud water toe en kneed zo kort mogelijk tot een samenhangend deeg. Snijd ⅓ van het deeg eraf, wikkel beide porties deeg in vershoudfolie en zet ca. 30 minuten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet de holtes van het bakblik goed in met boter en bestuif met bloem. Verdeel de grote portie deeg in 12 kleine porties, maak er balletjes van en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne cirkels (ca. 10 cm Ø). Bekleed de holtes van het muffinbakblik met de deegcirkels. Verdeel de afgekoelde vulling in het bakblik.

  4. Rol het overige deeg op een met bloem bestoven werkblad uit en snijd er met het uitsteekvormpje 12 sterren uit. Plak de restjes deeg evt. weer aan elkaar en rol opnieuw uit. Leg de sterren op de vulling in het bakblik. Bak de taartjes in 20-25 minuten gaar in de oven. Laat de taartjes 30 minuten afkoelen in het bakblik. Haal ze uit het bakblik en laat volledig afkoelen op een rooster. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Per portie: 346 kcal | 47 g koolhydraten | 3 g eiwit | 15 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Peter Cassidy Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Ella Tarn Illustraties: George Bletsis

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)