Bereiding

De unieke smaak van bergamot geeft je crème brûlée een verrassende smaak.

  1. Was de bergamot met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil eraf. Verwarm de slagroom met de geraspte bergamotschil in een pan en laat ca. 10 minuten trekken. Klop de dooiers met de suiker los.
  2. Snijd de bergamot in twee helften. Knijp het sap uit de bergamot en voeg het toe aan het eidooiermengsel. Giet de warme room door een zeef bij het eidooiermengsel en roer goed door. Zet het mengsel bij voorkeur een nacht afgedekt in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C). Verdeel het roommengsel over de schaaltjes en dek af met aluminiumfolie. Zet de schaaltjes in een braadslee gevuld met water. Bak de crème brûlées 30-40 minuten in de oven. Het midden van de crème brûlées mag nog licht bewegen als je met het schaaltje schudt.
  4. Verwijder het aluminiumfolie van de crème brûlées en laat ze afkoelen. Bestrooi de crème brûlées met de rietsuiker en karamelliseer met een crème brûlée-brander.

*Bergamot is een kleine, peervormige citrusvrucht met een bijzondere friszure en licht bittere smaak. Bij sommige winkels is hij te bestellen. Vervang eventueel door citroen of limoen.

Per portie: ca. 637 kcal
6 g eiwit | 51 g vet | 38 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp