Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Crème brûlée met bergamot

Crème brûlée met bergamot

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • 40 minuten wachttijd40 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de bergamot met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil eraf. Verwarm de slagroom met de geraspte bergamotschil in een pan en laat ca. 10 minuten trekken. Klop de dooiers met de suiker los.

  2. Snijd de bergamot in twee helften. Knijp het sap uit de bergamot en voeg het toe aan het eidooiermengsel. Giet de warme room door een zeef bij het eidooiermengsel en roer goed door. Zet het mengsel bij voorkeur een nacht afgedekt in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C). Verdeel het roommengsel over de schaaltjes en dek af met aluminiumfolie. Zet de schaaltjes in een braadslee gevuld met water. Bak de crème brûlées 30-40 minuten in de oven. Het midden van de crème brûlées mag nog licht bewegen als je met het schaaltje schudt.

  4. Verwijder het aluminiumfolie van de crème brûlées en laat ze afkoelen. Bestrooi de crème brûlées met de rietsuiker en karamelliseer met een crème brûlée-brander.

Per portie: 637 kcal | 38 g koolhydraten | 6 g eiwit | 51 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)