Crème brûlée met bergamot
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
40 minuten wachttijd40 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Was de bergamot met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil eraf. Verwarm de slagroom met de geraspte bergamotschil in een pan en laat ca. 10 minuten trekken. Klop de dooiers met de suiker los.
Snijd de bergamot in twee helften. Knijp het sap uit de bergamot en voeg het toe aan het eidooiermengsel. Giet de warme room door een zeef bij het eidooiermengsel en roer goed door. Zet het mengsel bij voorkeur een nacht afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C). Verdeel het roommengsel over de schaaltjes en dek af met aluminiumfolie. Zet de schaaltjes in een braadslee gevuld met water. Bak de crème brûlées 30-40 minuten in de oven. Het midden van de crème brûlées mag nog licht bewegen als je met het schaaltje schudt.
Verwijder het aluminiumfolie van de crème brûlées en laat ze afkoelen. Bestrooi de crème brûlées met de rietsuiker en karamelliseer met een crème brûlée-brander.