Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Cover voor Crème brûlée met matcha

Crème brûlée met matcha

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Matcha is groenetheepoeder afkomstig uit Japan. Je kunt het in je drankje óf in je toetje doen. Wat denk je bijvoorbeeld van deze variatie op de Franse klassieker?

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • matchagarde
  • 4 kleine ovenschaaltjes
  • gasbrander
Matcha is groenetheepoeder afkomstig uit Japan. Je kunt het in je drankje óf in je toetje doen. Wat denk je bijvoorbeeld van deze variatie op de Franse klassieker?

Bereiding

  1. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe het merg, het stokje en de slagroom in een pan en verwarm ca. 20 minuten op laag vuur; zorg ervoor dat de room niet kookt. Laat een beetje afkoelen en verwijder het vanillestokje.

  2. Doe de matcha met het water in een kommetje en roer met een matchagarde of een vork goed door elkaar.

  3. Klop de eidooiers met 85 g suiker tot een romige massa. Klop de matcha erdoorheen. Voeg al kloppend beetje bij beetje de warme slagroom erdoorheen. Doe het mengsel terug in de pan en verwarm al roerend op zo laag mogelijk vuur. Neem van het vuur als het mengsel de consistentie van vla krijgt.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170⁰C / hetelucht: 150⁰C). Verdeel het roommengsel over de ovenschaaltjes. Zet de ovenschaaltjes in een grotere ovenschaal. Giet water in de ovenschaal tot de kleine ovenschaaltjes tot de helft onder water staat. Bak in ca. 50 minuten gaar in de oven. Laat de crème brûlées helemaal afkoelen.

  5. Bestrooi voor het serveren de crème brûlées met de rest van de suiker en karamelliseer met een gasbrandertje of onder de hete grill van de oven.

Per portie: 779 kcal | 49 g koolhydraten | 6 g eiwit | 60 g vet

Beeld en receptuur: Heske Knoppers

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)